Rychlá obnova letů do Číny

  • 12.02.2023 08:30

Po změkčení epidemických opatření prakticky všechny světové aerolinky rychle obnovují své lety do/z Číny a/nebo zvyšují své kapacity. Po takřka tříleté pauze se do Číny vrací turistický ruch. Do konce roku 2023 by Čínu mělo navštívit až 100 milionů návštěvníků ze zahraničí.

Z evropských společností se do Číny např. vrací v dubnu l.r. British Airways, Virgin Atlantic zahajují v květnu, Thai Airways v březnu. Air France již provoz obnovily a další navýšení letů plánují na červenec. Totéž platí o Emirates a Kenya Airlines. Do Číny létají od počátku měsíce Japan Airlines a koncem měsíce obnoví lety EgyptAir. Postupně se tak obnovuje konektivita Číny se zbytkem světa přervaná v důsledku „zero-Covid“ politiky země.  

S obnovením letů nabude na důležitosti otázka transsibiřských koridorů. Jejich uzavření pro západní společnosti v rámci ruských protisankcí znamená, že na linkách mezi Evropou a Čínou budou mít čínské aerolinie významnou konkurenční převahu. 

K jednání s Ruskem o podmínkách otevření transsibiřských koridorů vyzval naposledy počátkem ledna šéf IATA Willie Walsh. (Obr.: Bloomberg, foto: Air France, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace